Tidlig pension (1.30 min)

25.04.2023
I 2020 blev det vedtaget, at man som borger i Danmark og født efter 31. juni 1955 kan søge om Tidlig Pension. Dette er en pensionsrettighed, der på nuværende tidspunkt kan opnås ved minimum 42 års tilknytning til arbejdsmarked fra det fyldte 16 år og frem til 60 år. Personer som opfylder et krav til anciennitet på arbejdsmarkedet, kan opnå ret til Tidlig Pension enten 1, 2 eller 3 år før den enhver tid gældende folkepensionsalder. 

Med retten til Tidlig Pension følger, at de samme pensionsordninger, som medfølger i fradrag i efterlønnen, også medfører nedsættelse af Tidlig Pension. Ved Tidlig Pension er der dog et bundfradrag, når nedsættelsen skal beregnes. 

Læs mere om Tidlig Pension på Borger.dk

Sådan kommer du videre
På Mit PFA kan du få et overblik over din pensionsformue og se din udbetalingsplan. Det er nemlig ikke ligegyldigt, i hvilken rækkefølge du bruger din formue, når du går på pension.  Du kan optimere dine penge, så de rækker længere og bedre.

Du kan selv klare det meste på mitpfa.dk. 

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte vores rådgivningscenter på 70 12 50 00.

Som kunde i PFA har du flere fordele, end du måske lige forestiller dig. 
Nogle har værdi for dig her og nu, andre har du mulighed for at give videre til dine nærmeste, og så er der dem, der er gode at kende til, hvis du skulle få brug for dem senere.
Annullér