Investeringsformer i PFA (3.40 min)

17.01.2023
Pension er tæt knyttet til finansmarkederne, og de har gennem de sidste år ændret sig markant – derfor har vores anbefalinger også ændret sig, så de er tidssvarende.
Vi forventer at afkastet på markedsrente på lang sigt vil blive højere end afkastet på gennemsnitsrente, som pensionsopsparinger traditionelt er blevet investeret i. 
Til gengæld har du selv investeringsrisikoen i markedsrente, både i opsparingsfasen og efter du har startet udbetaling.

I dag anbefaler vi derfor alle nye kunder en pensionsopsparing i markedsrente, og de fleste af vores eksisterende kunder med en traditionel opsparing i gennemsnitsrente, anbefaler vi også at flytte til markedsrente. 

Vi har tre forskellige måder, hvorpå du kan investere i markedsrente.
I PFA kan vores team af specialister investere for dig, men du har også mulighed for selv at investere din pensionsopsparing.

Den bedste investering er den, der giver dig ro i maven. Der er altid en risiko ved at investere, fordi markederne går op og ned, og derfor handler det om at mærke efter, hvilken risiko du er villig til at løbe i forhold til det afkast, du har mulighed for at få. 

Vores mål er at få din pensionsopsparing til at vokse, så du kan få den bedst mulige pensionisttilværelse. Det gør vi ved at investere dine penge for at få de bedste afkast til dig.

Sådan kommer du videre
På Mit PFA kan du få et overblik over din pension, og se hvordan din opsparing er investeret.
Med investeringsguiden kan du få hjælp til at vælge den investeringsprofil der passer dig og blive klogere på, om du vil placere en del af din opsparing i ekstra klimavenlige investeringer i PFA Klima Plus.

Du kan selv klare det meste på mitpfa.dk. 
Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte vores rådgivningscenter på 70 12 50 00.

Som kunde i PFA har du flere fordele, end du måske lige forestiller dig. 
Nogle har værdi for dig her og nu, andre har du mulighed for at give videre til dine nærmeste, og så er der dem, der er gode at kende til, hvis du skulle få brug for dem senere.
Annullér