ATP og folkepension (2.37 min)

01.02.2023
Udbetalingen af ATP følger din folkepensionsalder og udbetales automatisk som en årlig livsvarig pension. Det er muligt at udskyde udbetalingen og få en forhøjet pension, men det vi vil sjældent anbefale. Udbetalingens størrelse afhænger af, hvor meget du har indbetalt, og den udgør ca. 20.000 kr. om året. Du skal betale indkomstskat af ATP-pensionen. Læs mere og se dine ATP-ydelser på borger.dk.   

Du skal selv sørge for at søge om folkepension gennem Udbetaling Danmark, på borger.dk. Du får ikke en påmindelse om, at det er ved at være tid. Du kan tidligst søge et halvt år, før du når folkepensionsalderen. Folkepensionen er sammensat af et grundbeløb og pensionstillæg. Grundbeløbet bliver udbetalt uanset størrelsen af pensionsopsparinger og øvrig formue. 

Sådan kommer du videre
På Mit PFA kan du få et overblik over din formue og se din udbetalingsplan.
Det er nemlig ikke ligegyldigt, i hvilken rækkefølge du bruger din formue, når du går på pension. Du kan optimere dine penge, så de rækker længere og bedre.

Du kan selv klare det meste på mitpfa.dk. 

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte vores rådgivningscenter på 70 12 50 00.

Som kunde i PFA har du flere fordele, end du måske lige forestiller dig. 
Nogle har værdi for dig her og nu, andre har du mulighed for at give videre til dine nærmeste, og så er der dem, der er gode at kende til, hvis du skulle få brug for dem senere.
Annullér